Socialdemokraterna lovar sommarjobb till Täbys unga!

Valrörelsen är i full gång och det är dags att Täbyborna får veta vilken skillnad det skulle kunna vara i vår kommun om Socialdemokraterna fick inflytande. En av de saker som vi kämpar för sedan flera år är att Täby ska rycka upp sig och erbjuda sina ungdomar sommarjobb. I veckans Täbynyheter skriver jag om vårt S-löfte att alla mellan 15 till 18 år som önskar sommarjobb och inte kan få det på egen hand ska få den viktiga erfarenheten sommarjobb via kommunen. Det är svårförståeligt att de borgerliga partierna inte i högre grad förstår vikten av sommarjobb för unga. I tidningen kortades min insändare något, men här nedan kan du läsa den i sin helhet:

 

Socialdemokraterna lovar sommarjobb till Täbys unga!

Nu är det hett efterlängtade sommarlovet snart här. En sommar fylld av sol, lediga dagar och av sommarjobb – för en del.

Täby kommun är en av de kommuner i Stockholms län som står ut genom att erbjuda kommunens ungdomar mycket få sommarjobb. Sommaren 2017 erbjöd kommunen 74 sommarjobb. Av dessa var endast 14 inom äldreomsorgen. Endast en tredjedel av platserna gick till flickor, dvs. 22 flickor fick feriejobb med hjälp av kommunen. Det är vi Socialdemokrater inte nöjda med. Som exempel kan moderatstyrda Täbys ambitionsnivå för sommarjobb jämföras med socialdemokratiskt styrda Järfälla kommun, som sommaren 2017 erbjöd 2000 unga mellan 15 – 18 år sommarjobb.

Sommarjobb är det bästa sättet att ge unga en första erfarenhet av arbetslivet, att uppleva den glädje och stolthet det ger att intjäna sin första lön. Ett första jobb leder ofta till nästa jobb. Att ha referenser och erfarenheter kan vara avgörande för vägen ut i arbetslivet. Sommarjobb rekommenderas av OECD som en effektiv åtgärd. I år skjuter också vår Socialdemokratiskt ledda regering till 100 miljoner till kommunerna för att stödja dem i att inrätta fler sommarjobb.

Från oss Socialdemokrater i Täby är det ett självklart löfte att Täby kommun skall i samarbete med det lokala näringslivet erbjuda sommarjobb till alla Täbys unga mellan 15 – 18 år som söker och inte får på annat vis. Det är en mycket god investering för både individerna och samhället, på kort och lång sikt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.