Jobba på sommarlovet? Jomen visst så ska det vara!

Syrenen blommar och snart har Täbys ungdomar sommarlov. För en del väntar ett späckat sommarlov med resor, aktiviteter och kanske sommarjobb. För andra brer sommaren ut sig som en oändlig räcka av veckor som en inte vet vad en ska göra med. Inga resor, inga sommarstugevistelser och inget sommarjobb. Så olika kan det se ut, även i det välmående Täby. Här där många barn och unga har det bra förspänt med föräldrar som har såväl ekonomiska resurser som kontakter. Men inte alla har det så.

Samtidigt som vi vet att nöje och avkoppling är bra för den som studerar. Vet vi också att miljöbyte och nya motiverande erfarenheter , tex i form av ett sommarjobb är både stärkande för självkänslan, ger tillhörighet i samhället och arbetserfarenhet att föra upp på cv:et. Det kan få en tonårstrött gymnasieelev att återvända efter sommaren med förnyad energi för sina studier.

Just därför ger vi Socialdemokrater i Täby oss inte: visst borde även Täby kommun erbjuda sommarjobb till kommunens ungdomar! Vi föreslog därför återigen i vår alternativbudget för 2017 att kommunen i samarbete med det lokala näringslivet skall erbjuda 250 sommarjobb. Det utöver det 50-tal som kommunen idag erbjuder till ungdomar med särskilda behov och funktionsnedsättningar.

Att möjliggöra reella chanser till sommarjobb för ungdomar som inte har föräldrar och bekanta med familjeföretag eller andra kontakter, det är en liten enkel åtgärd från kommunen som kan innebära mycket. Frågan vi bör ställa oss är om vi har råd att inte satsa på sommarjobb? Det är en fråga om goda livschanser för alla och en investering i våra ungdomar och som ger avkastning i allas vår framtid. Vi ger oss inte; så – jo men visst ska det jobbas på sommarlovet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.