Simmas långtifrån lugnt och långt till beslut i Alliansens Täby

Det blir allt rörigare i det allianstyrda Täby kommun- det senaste året har två kommunfullmäktige fått ställas in då det politiska styret inte lyckas få fram tillräckligt många ärenden till beslut. Samtidigt dras gång på gång ärenden först fram till beslut och sedan tillbaka. Senaste exemplet är beslut om den nya simhallen. Nu tillbakadraget och i skrivandes stund är det osäkert när beslut ska fattas om den nya simhallen. Kan det bero på att det nu hävdas av vissa inom Alliansen att det är dags att gå fram och börja hyvla kostnader i den efterlängtade simhallen som redan presenterats för medborgarna i Täby? 40 miljoner saknas i nuläget i projektet. Enda parti som är beredd att skjuta till pengarna är Socialdemokraterna – de övriga röstade ner vårt förslag om ytterligare medel. Och nu är simhallen försvunnen från beslutslistan igen.

Bostäder talas det och skrivs det också mycket om i Täby. Speciellt kommunstyrelsens ordförande håller en hög profil i ärendet. Ändå ligger vår s-motion ”Täby kommun bör bilda ett kommunalt bostadsbolag för hyresrätter” obesvarad ett och halvt år efter att den väcktes. Något datum eller plan för när allianstyret tänker sig att bereda och besluta om motionen är inte heller satt. Det blir synnerligen märkligt när det samtidigt betonas i tjänsteutlåtandet till kommunstyrelsen att ”Motioner bör enligt kommunallagen beredas så att kommunfullmäktige kan fatta beslut inom ett år från det att motionen väcktes.” Läser inte m, L, c, och kd handlingarna eller har de så fullt upp i sin röra att den ena handen inte vet vad den andra gör? Varför hänvisa till en kommunalag i egna tjänsteutlåtanden när den inte avses följas? Inget svar om något.

Nu planeras istället ett extra kommunstyrelsesammanträde den 19 juni. Förhoppningsvis finns något att besluta då? Eller inte. Alliansstyret simmar alltifrån lugnt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.