Ett alternativ för Täby som sätter människan främst

15-ore

Nu är det här vårt förslag till hur vi skulle kunna få ett annat Täby som sätter människan främst och där vi bryr oss om varandra. I vårt Täby vill vi Socialdemokrater se ett Täby där alla får plats , kan leva hela sitt liv i livets olika faser och där frihet att forma sitt liv inte gäller några utan alla. Då behöver vi hjälpas åt.

Socialdemokraterna i Täby satsar i sin skuggbudget på Täbys barn och unga. Igår presenterades på kommunstyrelsen Socialdemokraterna sina prioriteringar och satsningar för Täby för år 2017. I ändringsförslaget till budget väljer vi att ta ansvar för Täbys ekonomi och dess invånare. Vi yrkar på en skattehöjning för Täby på 15 öre, för det får täbyborna bland annat satsningar på förskola, skola, mer pengar till kulturen och satsningar på sommarjobb för unga.

Jag är som gruppledare stolt över att i år kunna presentera ett budgetförslag från Socialdemokraterna i Täby där vi tar ansvar och visar att vi vill satsa på Täbys barn och unga. Vi har nu en regering som storsatsar på skola och förskola, och då är det viktigt att vi från kommunal nivå svarar upp. Tillsammans med de statliga satsningarna kan vi få en kvalitetshöjning till stånd i förskola och skola som kommer både barn och personal till del.

Kort om några av Socialdemokraterna i Täbys satsningar:

  • 31 miljoner extra till skola och förskola
  • Halvering av avgiften i musik – och kulturskolan, total satsning på kulturen om 6 extra miljoner
  • 250 sommarjobbsplatser
  • Den kommunala hemtjänsten ska åter vara ett valbart alternativ
  • En social investeringsfond för långsiktiga sociala satsningar i kommunen

Vi har valt att lägga vår största satsning i budgeten på förskolan. Vi satsar 19 miljoner på att avskaffa deltidspengen och införa en enhetlig förskolepeng. Samtidigt satsar vi på förskolorna så att de får mer flexibla öppettider för att kunna möta det moderna arbetslivet. På det här viset stärker vi förskolorna, ger de mindre förskolorna ekonomisk stabilitet och ser till att förskolorna samtidigt möter upp föräldrarnas behov av trygg omsorg för sina barn. Täbys barn och föräldrar är värda en trygg barnomsorg som har resurser nog att utföra sitt viktiga pedagogiska uppdrag.

Men även om vi lägger våra största satsningar på barnen, vår framtid, så är vårt budgetalternativ en satsning för hela livet. Vi vill se en kvalitetsäkring i äldreomsorgen, återinförande av kommunal hemtjänst och att det planeras för ett trygghetsboende med hyresrätter för äldre.

Vi vill också se ett Täby där vi inte bara bygger bostäder för de med tjock plånbok. Täby behöver hyresrätter med rimliga hyror, såväl privatägda som kommunala. Nu bygger vi Täby för framtiden och nu gäller det att bygga rätt. Därför vill vi bygga så att här även finns bostäder för unga, äldre, för människor i olika inkomstlägen och för nyanlända. Om Täby ska utvecklas till en levande regionkärna med ett blomstrande näringsliv och företagande dit människor såväl söker sig som vill och kan bo kvar behöver vi bygga blandat.

Vill du fördjupa dig mer i vårt förslag? Här hittar du vårt förslag till Verksamhetsplan för Täby 2017 i sin helhet: https://annicagryhed.files.wordpress.com/2016/11/ett-tc3a4by-dc3a4r-vi-bryr-oss-om-varandra-vplan2017-s.pdf

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.