Dags att satsa på förskolan även i Täby!

image

Förskolan är en av välfärdens viktigaste verksamheter och där läggs grunden för att varje barn ska få en bra start i livet och en framgångsrik skolgång. Därför storsatsar nu den Rödgröna regeringen på förskolan och på att fler kan utbilda sig till förskollärare och att även förskolepersonal ska tillhöra de nationella skolutvecklingsprogrammen. För att öka personaltätheten i förskolan har regeringen infört ett statsbidrag på 830 miljoner kronor per år från och med 2016. Dessutom har nu riktmärken för barngruppernas storlek införts, då vi vet att alltför stora barngrupper hämmar den pedagogiska verksamheten. Den Rödgröna regeringen arbetar på många fronter för våra barns uppväxt, nu även med att erbjuda stöd för kommunerna att verka för en Giftfri förskola.

Mycket görs nu från nationell nivå, men även kommunerna måste bjuda till och följa upp med att satsa på våra yngsta medborgare. Här i Täby höjer allt fler föräldrar och förskolor sina röster för att uppmärksamma kommunen på att de medel och satsningar som Täby kommun avsätter för förskolan inte är tillräckliga. Förskolepengen är jämförelsevis låg och har dessutom ett beräkningssätt som missgynnar små enheter. Resultatet blir en verksamhet med instabila finansiella förutsättningar, i många fall lite för stora barngrupper och förskolepersonal som söker sig vidare. Det vill vi socialdemokrater i Täby ändra på. De som ytterst drabbas är förskolebarnen i Täby. Visst borde våra barn vara värda mer och visst har Täby råd att satsa mer på sina yngsta invånare?

Det är dags att Täby svarar upp och visar att de också vill satsa på barnen. Med nationella och lokala satsningar i samverkan kan vi lyfta förskolan och få en högkvalitativ verksamhet! Det är ytterst beklagligt att Alliansstyret i Täby inte inser behoven och inte heller tar chansen när den nu finns. Låt barnen gå före skattesänkningar!

Vi Socialdemokrater i Täby har under lång tid velat lyfta den i Täby med resurser eftersatta förskolan. Vi kommer fortsätta att kämpa för den förskola Täbys barn är värda. Barnen är vår gemensamma framtid, den bästa investering vi kan göra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.