606 kronor räcker inte så långt

Igår presenterade Kulturnyheterna SVT statistik som visar på hur mycket/eller lite kommunerna satsar på kultur. Statistiken kommer från SCB och är för år 2015. I vanlig ordning utmärkte sig Täby Kommun som varandes en kommun som satsar lite på kulturen. 606 kronor per medborgare lägger Täby kommun på verksamheter som musik- och kulturskola, allmän kulturverksamhet, bibliotek och stöd till studieorganisationer. 606 kronor är 10 kronor mer än vad som lades 2014 men vi kan fortfarande konstatera att i Täby har vi landet dyraste musik- och kulturskola och avgifterna höjs istället för sänks.

Med 606 kronor får vi inte kultur 365 dagar om året i Täby. Den som vill ha kultur året runt som är mer tillgänglig få ta sig utanför Täbys kommungräns. Samtliga kommungrannar satsar mer på kulturen än Täby.
Nog borde även Täbys invånare kunna få kultur året runt? Nog borde vi har råd med det?

Här kan du själv se och jämföra vad andra kommuner satsar.
http://pejl.svt.se/kulturkartan-kommunala-kultursatsningar-2015/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.