Täby och pengarna

Nu är snart våren här och de första vårblomstrena har redan slagit ut. Tittar fram ur myllan gör också alltmer de borgerliga allianspartiernas politik här i Täby. Kursen läggs allt hårdare fast och när en ser på från sidan kan vi konstatera att moderaternas Leif Gripestam styr stadigt mot mer privatisering och tydlig nyliberal politik.
Täby kommuns årsredovisning visade att kommunen 2015 gick med 184 miljoner i vinst. Visst är det bra med stabila finanser men mot bakgrund av det stora överskottet ter det sig som märkliga prioriteringar styret i Täby gör.
År 2015 konstaterades att i Täby kommun har vi inte råd med kommunal personlig assistans och ledsagning. Vi har inte råd att behålla de kommunala hyresrätterna i Bananhuset och huset måste dessutom rivas. Vi har inte råd med söndagsöppet bibliotek och vi måste höja kulturskoleavgiften – något annat har vi inte råd med. Fastän vi är en av de kommuner som lägger minst på kulturen i hela Sverige – endast 596 kronor per kommuninvånare, så måste vi enligt den borgerliga alliansen dra in än mer på kulturens område.
Bostäder till rimliga priser har vi inte heller råd med eftersom Täby kommun inte har råd eller vill prioritera att sälja mark till annat än högstbjudande.
Frågan som infinner sig blir: Vad bör Täby kommun ha råd med? Vilka medborgare ska få höra hemma i morgondagens Täby? Vilket Täby blir kvar när alltmer sålts ut, lagts ner och till och med rivits av den moderatledda alliansen här i Täby?
Jag vet vilket Täby jag vill ha och visst har vi råd, men vi måste vilja också. Och vi måste se möjligheterna till annat än utförsäljningar, nedläggningar och att i alla lägen priorititera låg skatt framför annat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.