Mindre buss för mer pengar – Nej Tack!

Nästan 10 år med moderatlett landsting sätter sina spår. Det går inte att stoppa huvudet i sanden längre. Ekonomin är urusel. De nedskärningarna som nu drabbar bussresenärer såväl i Täby som i övriga länet är en konsekvens av att Moderaterna och övriga allianspartier den 9 oktober fattades beslut i trafiknämnden i Stockholms läns landsting om bussnedskärningar för 100 miljoner kronor. Socialdemokraterna reserverade sig.

När moderaterna i september 2015 presenterade ett sparförslag på bussnedskärningar lade vi ett alternativt sparpaket. Två av sparpaketets åtgärder, att slopa en olönsam pendelbåt och införa ett elektroniskt system för att stoppa fusket med SMS-biljetter, är något som moderaterna väljer att genomföra. Ändå ligger bussnedskärningarna fast.

Nu har vi snart en arbets- och skolvecka bakom oss med glesare busstrafik på totalt 99 busslinjer och 4 nedlagda. Det drabbar även helt vanliga Täbybor som vill ta sig till skola, jobb och fritidsaktiviteter med buss. Många av de som drabbas är skolbarn. Många människors vardagspussel blir krångligt, tidsödande och än mer bilburet.

Vi behöver inte mindre buss för mer pengar. Vi behöver bättre och mer buss för pengarna! Återinför bussarna.

Gör din rös hörd: Skriv under protestlistan mot nedskärningarna!
http://www.raddabussen.nu/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.