Ett 2016 för Täby ligger och väntar runt hörnet

Ett år går snabbt och nu väntar snart ett nytt . Varje år rymmer möjligheter och val och så gjorde även år 2015 i kommunpolitikens Täby.

2015 hade kunnat bli året då Täby kommun tog raska kliv framåt i jämställdhetsarbetet genom att införa jämställdhetsintegrering och genusbudgetering i kommunens verksamheter och budget. Så hade vi kunnat veta och säkra att kommunens resurser fördelas oberoende av könstillhörighet. Det hade kunnat bli året då det sjösattes ett målmedvetet arbete med att bli en mer inkluderande kommun genom att vi bestämde oss för att förverkliga  en HBTQ-plan. Vi hade kunnat bestämma oss för att satsa ytterligare 25 miljoner på förbättrad kvalité i Täbys förskolor och därmed för våra yngsta medborgare. 2016 hade kunnat bli året då Täby huvudbibliotek håller öppet på söndagar för de som har fullt upp i veckorna. Täby kommun hade också kunnat välja att arbeta mer aktivt och utvecklingsinriktat med insynen i de fristående skolorna i kommunen och vi hade kunnat införa kommunala sommarjobb  för kommunens unga. Personlig assistans och ledsagarservice hade kunnat fortsätta drivas även i kommunens regi. Den ideologiskt  drivna privatiseringsiver i Täby hade kunnat hejdats.

Ett annat Täby är möjligt.

Mycket hade kunnat bli och annat kan vi konstatera blev.  Men nu står ett nytt år och väntar på oss och därmed nya möjligheter att verka för ett öppet och jämlikt Täby – där alla medborgare får chans att utvecklas och höra till.

Gott nytt 2016!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.