Oroande utveckling

Så var det dags igen- den borgerliga koalitionen i Täby har ännu en gång meddelat att de inte klarar av att effektivt driva en god kommunal kärnverksamhet i egen regi.

Den borgerliga majoriteten har beslutat att avveckla kommunens personlig assistansverksamhet för att istället lägga ut den helt på entreprenad. De vill nu även genomföra en avveckling av den kommunala ledasagar- och avlösarservicen. Skälet som anges är att verksamheten kostar för mycket och att de ej lyckas med att få ekonomin i balans.

Tidigare har den borgerliga koalitionen i Täby lagt ner både sin egen komvux-utbildning och den kommunala hemtjänsten. Även då hänvisades det till att inte det inte gick att få ihop ekonomin. Samtidigt kan vi nu i år se att Täby kommun prognosticerar ett ekonomiskt överskott per oktober 2015 på 112 miljoner, vilket är 104 miljoner över budget. Kommunens ekonomi kan inte kallas något annat än god. Det är en beklaglig men framförallt oroande utveckling vi ser i kommunen när det borgerliga styret misslyckas med att leda och styra sina egna verksamheter på ett gott och effektivt sätt. De lyckas inte hålla uppe sitt driv för den egna regin på punkt efter punkt.

Den naturliga frågan som infinner sig blir nu vilken av kommunens verksamheter är näst på tur för de borgerliga att tappa greppet om? Vilka medborgare och anställda står på tur att få nedläggningsbesked efter personligassistans och ledsagar- och avlösarservicens avveckling?

Nej, självklart borde det istället nu tas krafttag och visas vilja att värna egenregin och ges klara och viljestarka direktiv att verksamheten ska finnas kvar och sättas på fötter igen. Täby har råd. Inte bara med tjusiga arkitekturbelönade betongrondeller i två plan. Täby har råd med att prioritera en god LSS-verksamhet i egen regi som både brukare, anhöriga och anställda kan känna sig trygga med.

Annonser

En tanke på “Oroande utveckling”

  1. Täby har alltid, i alla år, haft ångest över ekonomin. Och alltid ogrundat. När jag slutade i kommunen 2010 var det pga nedskärningar som berodde på att nu skulle man gå back FYRA år i rad. Facit blev ju att man gick plus alla år. Men det är ju inget problem att gå plus, då kan man ge pengarna till Rodamco.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.