Den som vill – den kan. Bygg hyresrätter i Täby

Det är allmänt vedertaget att den som inte vill någonting ofta har mycket svårt att finna lösningar på hur det skulle kunna gå till. Ett exempel på det ovannämnda är moderatledda kommuners svårighet med att förstå hur det skulle kunna gå till att bygga nya hyresrätter som har rimliga hyresnivåer. Eftersom det anses omöjligt dras slutsatsen att eftersom alla hyresrätter blir så dyra så är det lika bra vi inga bygger alls. Det går helt enkelt inte.
Det här är en inställning som vi Socialdemokrater i Täby länge har beklagat. Det är därför mycket upplyftande att se det goda exemplet från Stockholms stad och det socialdemokratiskt ledda styret där. Härom dagen tillkännagav de att de avser att inom de närmsta 5 åren bygga 5000 nya hyresrätter med hyror som vanligt folk har råd med. De vill kalla projektet för Stockholmshus. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/stockholm/stortsatsning-pa-billiga-hyresratter Och åter kan vi konstatera att den som vill, den kan finna på råd. Det känns också tillfredsställande att konstatera att även folkpartiet i Stockholm anser att nya hyresrätter med rimliga hyresnivåer är något att sträva efter.
Vi Socialdemokrater i Täby anser att det här vore något även för Täby kommun, att nu när Täby byggs ut så kraftigt så bör vi passa på: i Täby bör vi bygga Täbyhus – nya hyresrätter med rimliga hyror som folk har råd med. Går det i Stockholm, då går det här med.
Förresten, Täbyhus låter det bekant? Ja i vår kommun fanns det förut just Täbyhus. Tyvärr såldes de vidare av moderaterna till privat hyresvärd, som sålde vidare och som i sin tur uppmuntrade till ombildning.
Således: det är dag för Nya Täbyhus. Det går om vi vill, låt Stockholm visa vägen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.