PRIDE – festligt idag, men viktigast i vardagen

11751751_883249485083455_421232071317182589_n

Idag går Prideparaden genom Stockholms gator, med stolthet och festglädje beräknas ca 40000 gå, dansa och sjunga sig genom staden och uppemot 400000 deltar som åskådare. Paraden är ett tillfälle för alla att visa att de sluter upp bakom att HBTQ-personer ska kunna leva på lika villkor i vårt samhälle med rätt att leva tryggt i sin identitet med samma rättigheter och självklar tillträde till samhällets alla delar.

För mig som socialdemokrat är det en självklarhet med alla människors lika värde och lika villkor, rättigheter och möjligheter oavsett identitet och bakgrund. En sådan här dag så är det lätt att tro att så redan är fallet för HBTQ-personer, men mycket återstår att göra. RFSL har själva belyst tillståndet i landets kommuner genom att 2014 genomföra och publicera en undersökning kring hur landets kommuner ligger till med sitt arbete med tillgänglighet, medvetenhet och rättigheter i ett HBTQ-perspektiv i kommunerna. Det visade sig att rent generellt är det lättare att leva i storstadsområden och stora kommuner. Täby kommun placerade sig på plats 51 i RFSLs kommunrankning. Givetvis kan vi inte nöja oss med detta. Täby kommun kan och bör göra mer för att inkludera HBTQ-perspektivet i sin kommunala och styrande verksamhet. Vi socialdemokrater i Täby har föreslagit att kommunen börjar med att ta fram en handlingsplan för HBTQ-frågor inom Täby kommun. Med en bättre kunskap i kommunens verksamhet och bland de egna anställda i verksamheten får vi en god utgångspunkt för att arbeta vidare för ett Täby där alla hör till och HBTQ-personers behov synliggörs och blir till en självklar del i verksamheten och i människors vardag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.